Hvorfor gør jeg det jeg gør?

…og mit studie af egoet.

Lyst til at læse om, hvorfor jeg arbejde med det jeg gør? …så læs her.

I 2003 ville jeg skilles! – og her er min historie med hvad der blev min kickstarter, en kickstarter ind i en spirituel og åndelig verden.

Dengang var mine forældre de første mennesker, jeg tænkte på at fortælle nyheden om, at jeg ville skilles. Så jeg var så taget ud til mine forældre kun for at fortælle dette. Da jeg ankom beder jeg dem om at sætte sig ned. Jeg beder den sætte sig ved siden af hinanden, så vi kunne sidder overfor hinanden. Men du er lige nødt til at vide lidt, bare lidt, om mit forhold til mine forældre som jeg opfattede det dengang. De var kontrollerende. De var irettesættende. De gav mig en masse skyldfølelser. Meget af det jeg gjorde – nej, næsten det hele, var forkert i deres øjne. Jeg nævner her blot nogle få ting; Min første kone var ikke den korrekte, og så havde hun en datter fra tidligere – dette var ikke velset og det blev udtrykt. Jeg brugte penge på forkerte ting. Jeg købte for dyre ting. Og en gang da jeg sagde mit job op, uden at have fundet et nyt – fortalte min far mig, at jeg var nødt til at sluge nogle kameler, som betyder, at tilpasse mig det jeg ikke brød mig om. Men jeg havde det således, at hvis jeg ikke var super glad for at tage på arbejdet, måtte jeg finde mig et nyt arbejde.

Vi sad nu overfor hinanden og jeg fortalte dem så, at jeg ville skilles fra Anita (min kone nummer to), og deres respons til mig kom synkron – altså samtidig udtrykte de; “Hvordan kan du gøre dette imod os”.

Dette fik mit sind til at bryde sammen – en form for nedsmeltning, mit sind holdt op med at fungere, men en indre erkendelse opstod; “noget var fuldstændigt galt med den måde jeg var styret af mine følelser” – men jeg vidste på dette tidspunkt overhovedet ikke hvad, men jeg tog i dette øjeblik en beslutning, at jeg måtte finde årsagen lige meget hvilke omkostninger det måtte have.

Tre afgørende spørgsmål
Dette blev helt afgørende spørgsmål for mig; Hvem er jeg? Hvorfor er jeg? Hvad er jeg?

Skyld
Jeg havde ikke tidligere tænkt over det på denne måde, at det kunne være forkert at få skyldfølelser, at det kunne være forkert at mine forældre hele tiden kritiserede mig for mine handlinger, for det var jo sådan jeg var opdraget og dermed også det jeg troede på var korrekt og sandt, indtil den dag mit sind brød sammen.

Hvad sker der i virkeligheden?
Vi ved ikke hvad det er der virkelig har kontrol over os, for vi oplever at følelserne er sande og værdifulde.
Jeg har aldrig set mig selv som spirituel, og hvis du havde spurgt mig i 2003 ville jeg udtrykke, at jeg var ateist. Det der skete hos mine forældre da jeg fortalte dem om at jeg ville skilles, blev starten på min rejse ind i underbevidstheden for at finde svar – men det jeg fandt var meget mere end blot svar.
Vi behøver ikke nogen til at lære os om energierne i universet – det som jeg også kalder Det Guddommelige, vi har ikke brug for religion der fortæller om hvad der er sandt og korrekt, for der er i virkeligheden intet at lære hvis vi vil være frie. Vi har brug for en lærer til at overbevise os om, at der er en power ud over forståelse til rådighed for os. Sikke et mærkeligt paradoks! Men enhver person der træder stien til sand power, har på et eller andet tidspunkt tænkt; “at der må være et trick, at der må være noget at lære” – men, men, men, det handler kun om at fjerne det der står i vejen, du skal aflære, du skal afprogrammere, så bliver du fri, så kender du Tillid (Gud) og så kender du dig selv.

FEM ÅR SENERE
En sommerdag i 2008 var jeg på vej i et Københavnsk S-tog, og jeg står i mellemgangen da pludselig en energiboble på størrelse med en lille håndbold løsrives fra mit indre og sprænger – på en sådan måde at den opløses, og i selvsamme sekund dette sker, ved jeg at det er energierne mellem min mor og jeg der er væk, alle disse skyldfølelser, bånd, alt det skidt vi havde mellem os var med ét forsvundet fra mit indre, og jeg vidste i selvsamme sekund, at de aldrig kom tilbage – jeg var fri.
Senere i 2008 får jeg min første opvågnings oplevelse, en erkendelse som aldrig har forladt mig – det skete en nat efter jeg var vågnet og havde sat mig op i sengen.

Mit studie af egoet
I løbet af de fem år – fra 2003 til 2008, skete meget, og en af de ting jeg gik i gang med var et studie af mit ego, et studie som kom til at vare halvandet år, og med et dagligt tidsforbrug på 1,5 til 2 timer. Jeg havde jo den dag i 2003 da jeg fortalte mine forældre om at jeg ville skilles, fået en klar indre fornemmelse af, at følelsen omkring skyld ikke var konstruktiv og jeg måtte derfor finde årsagen.

Hvorfor gjorde jeg dette, hvorfor brugte jeg så meget tid og energi, blev jeg ind i mellem spurgt om. Svaret var; jeg måtte finde svaret på blokeringerne – disse blokeringer som alle skyldes ubevidste skyldfølelser, men jeg vidste ikke at det var skyldfølelser det handlede om dengang, da jeg startede min studie at egoet.

Psykologiske følelser er et valg
Mit studie af egoet lærte mig, at den følelsesmæssige reaktion faktisk er et valg, men et valg jeg ikke kunne se når jeg var i selve følelsen, jeg var altså ikke i stand til at se transparent fra egoet, og se at jeg faktisk kunne fortage andre valg end de egoet tilbød.

Egoet er ikke virkeligt, men en idé vi har taget til os, men vi har investeret så meget tid i det, at det er blevet til sandheden, og vi har virkelig meget svært ved at give slip på noget vi har investeret meget tid og energi i. Den metode jeg brugte til at frigøre mig selv fra hukommelsen jeg opfattede som problemer, er en proces der omdanner, tilgiver og ændre.

Kommer ulykkelighed (det modsatte af lykke) ikke af, ikke at få opfyldt dine drømme?
Mål forbundet med vores Væren, ser ud til at være en uundgåelig del af menneskers liv.
⁃ Så ulykkelighed kommer af manglen på indre power.
⁃ Så ulykkelighed kommer af ikke at nå dine mål.

Glæde og Lykke er tilstanden alle mennesker søger, men som ikke ret mange finder, da den ikke findes i verden, men inden i – og den er ikke betinger af dine omgivelser eller andre mennesker. Lige så snart du er på rette vej – målet forbundet med din Væren – er glæde og lykke uundgåeligt.

I dag min egen intention for at gøre det jeg gør:
– en bedre verden for det enkelte menneske.

Søren

Du er velkommen til at kontakte mig for en uforpligtende snak om sparring, undervisning eller healing på info@egstrup.dk eller tlf. 50131300

Nulstil glemte passwords
Indtast din e-mailadresse, hvis du ønsker en ny adgangskode sendt